Gradskoj upravi poslali smo upit na temu organizacije ovogodišnjeg Dubrovačkog zimskog festivala. U odgovoru stoji kako Grad Dubrovnik i Dubrovačke ljetne igre rade na pripremi i organizaciji Dubrovačkog zimskog festivala 2020., koji se planira u dosta manjem obimu nego ranijih godina. Kažu i kako će realizacija festivala ovisiti o epidemiološkoj situaciji te kako je jedan od mogućih scenarija da se ništa neće moći održati, no pripreme su u tijeku kao da će se ipak održati.

U sljedećim danima može se očekivati i raspisivanje natječaja za zakup adventskih kućica na javnim površinama. “Njihov broj će biti nešto manji nego prethodnih godina. Primjerice, prošle ih je godine, na području od Straduna, preko Gundulićeve poljane, Pila, Gruža i Mokošice bilo ukupno 33, a ove će se godine javni natječaj raspisati za njih 20”, stoji u odgovoru Grada.

U planu je i glazbeni program. Uz glavnog izvođača za doček Nove 2021. za sada su u planu još neki koncert te manji glazbeni, ulični nastupi.

Ne planiraju se nikakvi sadržaji u zatvorenim prostorima, pa se neće organizirati ni šatori u tu svrhu, kao ni klizalište. Ukoliko okolnosti dozvole, za programe za najmlađe bit će organiziran prostor u Lapadu u vidu natkrivene pozornice.

Iz gradske uprave naglašavaju kako će pratiti upute Stožera civilne zaštite i, ukoliko bude moguće organizirati događanja, uvjete prilagoditi uputama, sve u skladu s tada važećim epidemiološkim mjerama.