Nakon što je Dubrovačka televizija prva objavila prilog o ukidanju ambulante na Kalamoti i hitne medicinske pomoći na Elafitima za Dubrovnik Insider reagirao je i dubrovački gradonačelnik i saborski zastupnik Mato Franković.

– Grad Dubrovnik nije ukinuo punkt Hitne medicinske pomoći na Elafitima! To je prije tri godine napravio HZZO dok je grad Dubrovnik nakon toga odmah uskočio i cijelo vrijeme od tada do danas financirao punkt Hitne medicinske pomoći na Elafitima. Nadalje točna informacija je da je Grad poslao dopis prema kojem će se smanjiti sredstva financiranja punkta Hitne medicinske pomoći, ali istovremeno tražimo od HZZO-a da dijele troškove navedenog punkta sa nama. Ukoliko do 1. listopada ne riješimo navedeno, nastavit će se sa radom onako kako je to bilo i posljednje tri godine, objašnjava gradonačelnik.

– Podsjetit ću da smo u posljednje tri godine izdvojili za medicinski nadstandard na području grada Dubrovnika više od 20 milijuna kuna, a svima je poznato da jedinice lokalne samouprave nisu osnivači i nemaju zakonskih obveza prema zdrastvenim ustanovama unatoč navedenom od prvog dana mandata ove gradske uprave sve javne zdravstvene ustanove kontinuirano pomažemo počevši od Opće bolnice, Doma zdravlja pa do Hitne medicinske pomoći navedeno ćemo nastaviti raditi i u budućnosti, kazao je Franković za Dubrovnik INsider.

Dodajmo ovome da u svojoj izjavi Franković niti jednom rečenicom ne spominje ukidanje ambulante i liječnika na Kalamoti.