Nakon što je Željko Raguž (DUSTRA) izrazio brigu za sve buduće studente s Elafita koji navodno neće moći dobiti mjesto u Studentskom dobu, oglasio se i Marko Potrebica kojeg je Raguž i spomenuo u svom pismu molbe. I više nego zanimljivu reakciju Potrebice prenosimo u cijelosti.

-Onaj osjećaj kada sada na kraju puta javljaju partneri sa nepotpunim informacijama

Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje donijelo je resorno Ministarstvo za cijelu Republiku Hrvatsku prije početka gradnje našeg doma, a prilikom izmjena istog predložit ću izmjenu ovoga članka.

Početkom kolovoza kontaktirali su me predsjednici mjesnih odbora sa Šipana Ivica Katić i Zvonimir Koporčić sa ovim problemom te sam im rekao da će studenti sa Šipana biti primjeni u dom Odlukom ravnatelja prema nesubvencioniranoj cijeni (200 kn je subvencija Ministarstva).

Neki studenti su mi se već javili i ostvarili pravo na smještaj u slijedećoj akademskoj godini. Ako postoji još studenata sa prebivalištem na našim otocima neka se slobodno jave u Studentski centar. Kriterij za smještaj u studentski dom je utvrđen prema granici razine prava za prehranu.

P.S. prijateljski savjet prije objave nazvati na mobitel i provjeriti! Znam da su kolege iz DUSTRE željeli sve najbolje za naše studente. Hvala im na podršci prilikom izgradnje doma – poručio je Potrebica na svom facebook statusu.

Željko Raguž šalje molbe Marku Potrebici: Možete li vjerovati da je mladima s Elafita uskraćena mogućnost prijave za mjesto u Studentskom domu!