Nakon pauze, nastavljena je 32. sjednica dubrovačkog Gradskog vijeća, i to na temu izmjena i dopuna PPU-a i GUP-a Grada Dubrovnika. U toj raspravi žestoko su se obračunali gradonačelnik Mato Franković i MOST-ov Maro Kristić.

‘Predlažem amandman vezan za Babin kuk. Naime postoje inicijative za uređenjem prostora na tom području i trebaju se ishoditi pojedinačne građevinske dozvole. Teško je da svi vlasnici na ovom području krenu raditi s jednom građevinskom dozvolom’, kazao je Maro Kristić.

‘Maske su pale! Vijećnik Kristić zahtijeva raspravu o pjedinačnom projektu. Možda je javnost začudio Vaš istup, ali mene nije jer znam koga zastupate. Ovakav amandman sigurno neću prihvatiti-to bi bio presedan’, odgpovorio je gradonačelnik Franković.

Kristić mu je odgovorio kako ovo nije pojedinačni zahtjev, već prijedlog 12 obitelji. ‘Ozbiljno mi imputirate da surađujem s građevinskim lobijem i takve izjave mogu imati ozbiljne posljedice. Ja imam hrabrosti i nadam se da će se i institucije ove države uključiti u cijelu situaciju. Gradonačelniče, otvoreno kažite s kime ja to surađujem, a kažite i tko Vam je prijetio, a i ja ću otvoreno reći s kime sam sve komunicirao i kako. Ja se toga ne bojim’, poručio je Kristić.