Prilikom rasprave na temu izvješća Turističke zajednice Grada Dubrovnika zaiskrilo je između SDP-ove Tatjane Šimac Bonačić i HDZ-ovog Blaža Peza, a uključio se i SDP-ov Jadran Barač.

Tatjana Šimac Bonačić osvrnula se na izlaganje direktorice TZ-a. “Dobro je da vidimo koje se aktivnosti provode, a čujemo danas i prijedloge vijećnika koji su u tom poslu, a neki mogu doprinijeti svojim prijedlozima. Za neke strateške poteze treba okupiti što više stručnjaka koje Dubrovnik ima. Ruralni turizam je, rekla je zamjenica gradonačelnika neupitan, no mislim da mu se premalo pažnje daje, primjerice po pitanju poljoprivrede. Treba to više promovirati i subvencionirati. Bivši ministri sigurno imaju što reći i u ovim kriznim situacijama. Spominjalo se i stožer danas. Nisu Beroš i Božinović izmislili mjere, mi to baštinimo iz svoje povijesti. U Lazaretima je izložba, treba je pogledati.”

Blaž Pezo (HDZ) poručio je kako je vijećnica samo prepričala sve što se u izlaganju čulo. “Puno floskula, ništa konkretno. Molim vas iz SDP-a predložite nešto. Jedan konkretan prijedlog u sridu puno bi nam značio.”

Uključio se i Jadran Barač (SDP) koji je Pezu uputio niz kritika: “Pezo je opet dežurni terijer za napad vijećnika koji nešto iznose ili kritiziraju. Evo jedna lekcija iz javne uprave. Dakle javna uprava raspolaže s proračunom. Ako Vam nedostaje kadova za bolja rješenja, dajte ostavke, a mi ćemo preuzeti odgovornost. Slušam o intervjuima, a grad se raspada. Pričaju se bajke. Evo još jedan prijedlog: nemojte da ova gradska uprava sustavno iznosi krivotvorine. Kad nešto iznesu, a onda ih demantira više tijelo poput Ministarstva turizma.”

Pezo je postavio pitanje kojih je pola gradske uprave u izolaciji te zašto vijećnik Barač obmanjuje javnost. “Što hoćete stvoriti ovdje neku ludu situaciju. Vi ste jedini ovdje u crvenome, tamo ćete ostati i otamo ne znate ni izaći.”

Gradonačelnik Mato Franković poručio je kako je izjava Jadrana Barača nečuvena.  “Činjenica da u javnom prostoru predsjednik najveće oporbene stranke i pretendent na mjesto gradonačelnika da se grad raspada je nedopustiva. Grad se ne raspada, sve su tvrtke stbilne, neke se nalaze i u boljem stanju nego kad smo mi te tvrtke naslijedili, a kada je itekako bilo bolje financijsko stanje nego danas. Je li se tako grad raspada, što se odgovorno vodi ili što je u koronakrizi otvorena prva osnovna škola nakon toliko godina? Ili što su osigurana sredstva za Lapadsku obalu? Što smo preuzeli Aglomeraciju i pred potpisivanjem ugovora smo? Odgovornost i za riječi i za djela. Iza nas stoje rezultati.”

Blaž Pezo odgovorio je na Baračeve prozivke i poručio: “Ako sam ja terijer, Barač je pekinezer!”