Međunarodni glazbeni festival „Dubrovnik u pozno ljeto“ nastavlja se koncertom mladog pijanista Marina Limića u utorak, 15. rujna u atriju Kneževa dvora. Pijanist za dubrovačku publiku priprema djela Bacha, Chopina, Liszta, Prokofjeva i jednu autorsku skladbu. Naime, ovaj mladi umjetnik može se pohvaliti i nizom skladateljskih uspjeha. Početak koncerta je u 21 sat.

Marin Limić osnovno i srednje glazbeno školovanje završio je u splitskoj Glazbenoj školi Josipa Hatzea, u razredu pedagoga i koncertne pijanistice Jadranke Garin. Osvojio je prvu nagradu na klaviru na Hrvatskom državnom natjecanju učenika i studenata glazbe 2003.. Početkom 2010. diplomira u klasi prof. Arba Valdme na “Hochschule für Musik” u Kölnu. Limićev repertoar seže od klasičnih djela do vlastitih skladbi i klavirskih obrada. Nagrađen je od Ministartva kulture RH za svoju klavirsku skladbu Tokata, op. 33 2016. godine. Održao je brojne solističke koncerte i nastupao uz pratnju orkestara pod ravnanjem dirgenata P. Dešpalja, M. Tarbuka i I. Lipanovića. U Hrvatskom glazbenom zavodu svirao je koncerte koje je snimio Hrvatski radio. Objavljen mu je notni album s CD-om “Skladbe za klavir” (Knjižnica zbornika Kačić & Sidra music) 2015. te je održano 10 promocija po hrvatskim gradovima. Održao je više solističkih recitala pod nazivom “Koncert zaboravljenih melodija” kroz koje je promovirao rijetko i nikad izvođena djela više skladatelja 2016. Godine 2018. izdan mu je drugi autorski CD “Klarin film” (Cantus) na kojem je surađivalo više kolega glazbenika i umjetnika. Podučavao je klavir na više glazbenih škola u Hrvatskoj i Njemačkoj. Živi i radi u Kölnu.

Program koncerta:

J.S. Bach Preludij i Fuga u D duru iz “Dobro ugođenog klavira, II svezak”
F. Chopin Etide br. 8, op. 10 i br. 10, op. 25; Barcarolle op. 60
F. Liszt Etida Chasse-neige
M. Limić ml. Etide br. 1 i 2, op.2 i 4 preludija, op. 20
S. Prokofjev Sonata br. 7, op. 83

Ulaznice su u prodaji i dostupne u uredu DSO-a u Slanici (sv. Dominika 9), u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u Luži, online putem sustava ulaznice.hr, kao i jedan sat prije početka koncerta pred ulazom. Građane, kao i uvijek, čekaju brojne pogodnosti pri kupnji Telefon za rezervacije i informacije je 417 110.

Koncert se održava u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama i preporukama.