Udruga Festa Dubrovnik za ovogodišnju je svoju jubilarnu 20. manifestaciju Festa 2021 Dubrovnik po tradiciji pripremila višednevni bogat i raznovrstan program koji bi počeo Festom od klapa i najpopularnijim skladbama V.Paljetka, M.Nardellija, Đ.Jusića i K.Magdića! I naše bi operne Dive pjevale u crkvi sv. Vlaha, Rock-paradom bismo se vratili u Lazarete, gala-koncert smo planirali uz 30. obljetnicu dubrovačke Atlantide s DSO i gostujućim zvijezdama. Bilo bi i Feste od vina na Kandeloru i radionice tradicionalnih jela uz autohtona vrhunska vina u sklopu nje. Ali smo Protokol Grada i sve institucije s kojima surađujemo, prema jednoglasnoj odluci redovne Skupštine naše Udruge, budući da nije bilo naznaka skorih promjena epidemiološke situacije u nas i prema njoj odgovarajućih mjera, obavijestili o ODGODI svih naših planiranih programa jubilarne 20. Feste 2021 Dubrovnik, koji su pretpostavljali veći broj izvođača i publike.

Ono što sigurno ostaje u programu su:

25.01. (ponedjeljak) u 19:00 sati, u predvorju Kazališta – otvaranje izložbe GRAD SV. VLAHA u suradnji s Dubrovačkom udrugom likovnih umjetnika i Hrvatskom maticom iseljenika. Organizaciju izložbe pomogli su Kazalište Marina Držića, Umjetnička galerija Dubrovnik, Dom Marina Držića, Marin Ivanović, Andrea Batinić i Igor Brautović.

28.01. (četvrtak) u 20:00 sati u Kazalištu Marina Držića promocija albuma klape Kaše MISA SV. VLAHA, autora Vicka Dragojevića (umjesto odgođene Feste od klapa).

O novim terminima odgođenih programa obavijestit ćemo čim to realno bude moguće.

Humanitarna namjena 20. Feste bit će usmjerena Općoj bolnici Dubrovnik.