Unatoč nezahvalnoj pandemijskoj situaciji u Domu Marina Držića dobro uigrana ekipa radi punom parom. Dokaz su tome nova i moderna izdanja koja djela Marina Držića prilagođavaju ne samo novom dobu već i onim najmlađima. Kako navodi ravnatelj ove ustanove, Nikša Matić, integralno strip izdanje Novele od Stanca će ovo djelo približiti svoj publici, a ovo nije kraj njihove bogate izdavačke djelatnosti. Prepoznati su i među stranim posjetiteljima, a tome će dodatno pripomoći prvi integralni prijevodi u povijesti Dunda Maroja na engleskom i Skupa na francuskom jeziku.

U vremenima pandemije koronavirusa možemo se prisjetiti projektnih aktivnosti koje smo odradili. Ovo je izuzetna prilika da se naši sugrađani i njihovi gosti upoznaju s radom Doma Marina Držića. Upravo je publika iznimno važan segment u našem poslu. Ključ uspjeha je dobra komunikacija s publikom ali i jedna jako dobra i marljiva ekipa djelatnika Doma Marina Držića. Mi smo gabaritno najmanji muzej u Dubrovniku, odnosno memorijalna kuća, no izuzetno puno radimo i na taj dio sam posebno ponosan. – naglasio je Matić.

Osvrnuo se i na likovne radionice koje su uključile i najmlađe, a kroz bogatu pedagošku aktivnost približavaju lik i djelo Marina Držića svim uzrastima.

Cijeli razgovor s ravnateljem Doma Marina Držića Nikšom Matićem pogledajte u videu od 14. minute.