Već je dvadeset godina prošlo od prve Feste Dubrovnik koja je od tih dana neizostavna tradicija u gradu koji živi za proslavu svog zaštitnika- Svetog Vlaha. Umjetnička ravnateljica Feste Dubrovnik, Darija Mikulandra Žanetić s nostalgijom se prisjetila prvih godina kad su najveće zvijezde sudjelovale u koncertima u prepunoj sportskoj dvorani, a među njima je bio i tad relativno nepoznat Toše Proeski.

-To su svakako bili bolji dani, to je trajalo negdje do 2008.-2009. godine kad je došla kriza i kad nas sponzori nisu mogli toliko podržati i kad smo shvatili da ukoliko želimo da naša manifestacija opstane kao takva moramo ići u nekom smanjenom obliku jer u sportsku dvoranu ide jako velika produkcija. Drago mi je što smo izdržali sve te godine i što Festa nikad nije prestala kao ni tradicija. – istaknula je Mikulandra Žanetić.

Posebno emotivno za sve koji u ovom projektu sudjeluju i neizostavno grlićanje prije same Feste, a unatoč otežanoj epidemiološkoj situaciji Festa će se iako u smanjenom obliku održati i ove godine kroz ovaranje izložbe u Kazalištu Marina Držića i promocijom albuma Klape Kaše. Kao i svake godine događanja su humanitarnog karaktera i namijenjena su Općoj bolnici.

Cijeli razgovor s umjetničkom ravnateljica Feste Dubrovnik, Darijom Mikulandrom Žanetić, pogledajte od 13. minute.