Hrvatski teškaš Ante Delija ovog vikenda neće odraditi svoju debi borbu u UFC Octagonu – donosi ekskluzivno FIGHT SITE.

Nažalost, Ante Delija ostao je bez velike prilike koju je ovog vikenda trebao imati u borbi protiv Ciryla Ganea. Ante je već nekoliko dana na Yas otoku, gdje je protiv francuskog teškaša trebao odraditi sunaslovnu borbu UFC Fight Nighta kojeg predvode Chan Sung Jung i Brian Ortega. Ipak, danas se pojavila informacija kako je borba otkazana, a tu informaciju za Fight site potvrdio je i Delijin menadžer Ivan Dijaković.

Prva informacija zapravo je došla iz francuskih medija, a pažnju javnosti dočekala je nakon što ju je prenio inače vrlo relevantni Marcel Dorff. Iz originalnog teksta je izvukao informaciju kako je borba otkazana zbog problema s Delijinim ugovorom te kako Gane neće dobit zamjenskog protivnika.

Trenutno nije poznato o kojim je točno problemima riječ, no već neki borci ranije su imali problema s PFL promocijom, čiji je i Ante bio član – piše u objavi Fight sitea.

Na facebooku se oglasio i Delija čiji status prenosimo u cjelosti:

”Nažalost, dogodilo se ono što nitko od nas nije očekivao. Borba je otkazana zbog administrativnog propusta, naime, nisam dobio raskid ugovora od strane PFL i ta me vijest zatekla kad sam već došao u Abu Dhabi. Kao sportaš, čiji je fokus isključivo na borbi, nisam se bavio logističkim dijelom svog nastupa. Razočaran sam i zateknut zbog cijele ove situacije, imao sam idealnu priliku da nastupam kao co-main borba na eventu u najboljoj organizaciji svijeta, ali što je, tu je. Nadam se da ću uskoro opet u ring. Hvala svima na podršci. Idemo dalje!”