Ovaj će nam tjedan u Hrvatsku vratiti podosta vaterpola, prvenstvenih prvoligaških utakmica i to je najbolja vijest na začetku tjedna.

Večer će se (utorak, 17. studenoga) u Splitu, na poljudskom plivalištu ogledati Mornar BS i KPK, u utakmici 5. kola državnog prvenstva. Vrlo zanimljiv susret jer u Split, u goste Mornaru BS dolaze dvojica bivših mornarevaca, sada pod kapicom korčulanskog sastava. Marin Ban koji je ljetos stigao na Korčulu, te reaktivirani Bojan Matutinović. Upravo su ta dvojica igrača, osim što su najiskusniji kod Korčulana, ujedno i njihovi ponajbolji pojedinci, uz obećavajuće mladiće poput Mozare, Tina Fabrisa.

Obje su momčadi, ne tako davno završile u samoizolaciji, a u koliko je mjeri to utjecalo na njihovu formu, igru spoznat ćemo večeras. Što se Korčulana tiče, oni su doduše prije tri dana već odigrali jednu utakmicu. Prošle su subote u svom bazenu u utakmici 6. kola pobijedili makarski Galeb MR 15:12.

Domaćin će biti s jedne strane ojačan za dvojicu igrača koji su odradili svoju suspenziju, Marina Kordića i Marina Vrdoljaka, ali opet još uvijek ne i kompletni. Naime, trener Mornara BS Danijel Burić ne može računati na ozlijeđenog braniča Gorana Solju. Splitski sastav ujedno trenutačno uživa u za njih zadnjih godina ipak netipično sjajnim trenucima, ako se pogleda tablica. Naime na njoj je vodeći sastav lige upravo Burićeva momčad sa stopostotnim učinkom nakon 4 utakmice ili bodovno dvaput uspješniji od Korčulana koji imaju utakmicu više. Dakako da to nije posve mjerodavno jer je u tom razdoblju KPK ipak igrao i s Mladosti, Solarisom i Primorjem EB koji su objektivno viša kvalitativna razina u ovom trenutku dok je Mornar BS imao uglavnom slabije suparnike (Zadar 1952, Medveščak, Galeb MR), ali i jednog respektabilnog poput Solarisa.