U novom izdanju sportske emisije TIME OUT urednika i voditelja Davora Lopina gostovali su Mato Cvjetković, dugogodišnji malonogometni djelatnik, Jerko Šimac, urednik CROFutsal online magazina i Mirko Vrcan, futsal trener. 

Nastavno na prošlu emisiju i gostovanje aktualnog izbornika Mata Stankovića (emisiju možete pogledati klikom na LINK) glavna tema je bila izbornik i njegovi rezultati. Mišljenja futsal fanatika – jasna i argumentirana!

Mato Cvjetković, dugogodišnji malonogometni djelatnik jasno je kazao kako je aktualni izbornik Mato Stanković imao pola mandata odličan, ali i pola mandata loš period.

Od 6 kvalifikacijskih ciklusa, prošli smo dva! Ja ne mogu Mata postaviti niti ga skinuti s te funkcije. Podijelio bih njegov mandat na dva dijela, do 2016. super sve, a od tada ravnina rezultata je prema ovamo. Čini mi se kako su se te stvari počele događati od kada Mato više nije bio trener Splita. Za poraz protiv Češke krivi su svi, a Mato je najodgovorniji!” -kazao je Cvjetković. 

Na upit kako sigurno može cjelokupna javnost žaliti kad pogledamo zadnji rezultati ne odlazak na tri posljednja kvalifikacijska ciklusa, Mirko Vrcan, legenda vrgoračkog futsal i trener MNK Hajduka objasnio je kako je trenerska uloga uvijek nezahvalna u sportu. O Matu Stankoviću, uz Mića Martića, smatra kako je najbolji i najcjenjeniji futsal stručnjak, ali kako je u sportu uvijek rezultat mjerilo svega.

”On sam mora znat kako rezultata u zadnjih 4-5 godina nema (…), ali kad se sve uzme u obzir, svih 10 godina, ipak je došlo do zasićenja kako je i rekao Franco Jelovčić.  U takvoj situaciji što drugo nego promijeniti izbornika, nemam ništa protiv Mata, ali jednostavno u sportu je rezultat mjerilo svega.” – kazao je Vrcan. 

Urednik CROFutsal online magazina Jerko Šimac jasno je kako kako je njegovo mišljenje da Mato Stanković više neće biti izbornik, a kako bi volio da Kujtim Morina ili Robert Grdović preuzmu reprezentaciju.

Osim aktualne i vruće teme oko izborničke funkcije još su teme bile 1. HMNL, igrači, budućnost hrvatskog futsal… Cijelu emisiju možete pogledati u priloženom videu.