Trener Ragbi kluba Dubrovnik Danijel Keserović i članica kluba Tara Androić Petrokov izrazili su veliku sreću što su se ponovno nakon nekoliko mjeseci restriktivnih mjera vratili na teren. Keserović je u Dubrovniku već gotovo tri godina tijekom kojih intenzivno radi na popularizaciji ovog sporta ali i popularizaciji sporta među mladima općenito. Opisao je kakva je trenutna situacija što se tiče ragbija u Hrvatskoj, te kakvi su im planovi za daljnja natjecanja ali i koliko će im trebati kako bi se nakon dulje pauze vratili u formu. A Tara koja je već pet godina u ovom sportu je otkrila zašto je odabrala baš ragbi:

U Cavtatu je tad bio samo nogomet ili stolni tenis, a onda je došao ragbi. Ragbi je bio nešto novo i par nas prijatelja iz razreda je došlo trenirati, meni se svidjelo pa sam ostala. I planiram ostati. Ragbi je drugačiji, a na terenu smo svi jednaki, nema toliko odjeljivanja između muških i ženskih i to je ono što mi se jako sviđa. – rekla je Tara Androić Petrokov.

Ragbi je sklop svih sportova, gdje je potrebna dobra motorika i aktivno razmišljanje ali ono što je najbitnije jest kako za sve ima mjesta. Ima mjesta i za one koji se samo žele osjećati kao dio ekipe, a ne moraju nikad igrati. Nikome nikad nismo zatvorili vrata, otvoreni smo za sve, a to igrač sam od sebe osjeti.– istaknuo je Keserović.

Cijeli razgovor s Danijelom Keserovićem i Tarom Androić Petrokov pogledajte od 12. minute videa.