Proteklih dana na krajnjem jugu Hrvatske, točnije na području općina Konavle i Župa Dubrovačka te u gradu Dubrovniku svjedočimo povećanom broju novozaraženih koronavirusom. Izjavu na tu temu danas je dao načelnik Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo.

‘Za sutra smo zakazali sastanak i Stožer planira osnivačima, to jest Gradu Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji predložiti ponovni prelazak škola na model C rada, to jest online nastavu. To se odnosi i na osnovne, i na srednje škole, ali na području Župe dubrovačke i Grada Dubrovnika, obzirom da škole u Konavlima tako već funkcioniraju od ponedjeljka’, kazao je Cebalo te potvrdio kako je zabilježen povećan broj obiteljskih okupljanja na području Konavala što je zasigurno pridonijelo većem broju novozaraženih na tom području.

Škole bi na model C nastave trebale krenuti i prije ponedjeljka, navodno već u četvrtak.

Što se tiče podataka o cijepljenju, istaknuo je kako je na području naše županije dosad cijepljeno nešto više od tri tisuće osoba.

Na naše pitanje planira li se cijepiti, s obzirom na to da je prebolio koronu, kazao je kako će se cijepiti u onom trenutku kad dođe na red i sukladno uputama liječnika.