Gost ovotjedne emisije Jedan na jedan urednice i voditeljice Danijele Demarin Hasanović bio je Nikša Šutalo, predsjednik Sindikata radnika u Čistoći. Široj je javnosti postao poznat nakon organizacije prosvjeda ispred gradske vijećnice 6. prosinca 2022. nakon čega ga je gradonačelnik Mato Franković prozvao. Nazvao ga je konfliktnom osobom i poručio kako s njime, bivšim policajcem koji je pretukao dvije osobe, ne želi razgovarati. Šutalo je nastavio sa svojim djelovanjem, a u emisiji je rekao je li razlog tome politički.

“Nikad bio i nikad neću biti”, odgovorio je Šutalo na pitanje je li političar te pojasnio: “Nikakve nemam ambicije. Vrh moga rada je dobrobit radnika.” A na pitanje hoće li se njegovo mišljenje promijeniti do sljedećih izbora Šutalo je odgovorio kako će imati pitanja za političare, no kako će sasvim sigurno sjedati u publici. “Mi radnici i članovi Sindikata smo simpatizeri različitih stranaka i ne ulazim u to tko za koga glasa. Mi ćemo podržati onoga koji u nas uloži”, poručio je predsjednik Sindikata.

Komentirajući gradonačelnikove prozivke nakon prosvjeda, Šutalo je rekao: “Ja njega neću progoniti. Ako on neće raditi svoj posao – ne mora. Njegovi su poslodavci građani. Ja ću zamoliti te građane: dajte nam nekoga drugoga da nam bude predsjednik Uprave. Dajte nam nekoga drugoga da nam bude gradonačelnik. Ako on ne želi raditi svoj posao ne mora. Neka radi nešto drugo u životu. Nama fali gradonačelnik koji radi svoj posao. Mi to sad nemamo.”

Odgovorio je i na gradonačelnikove prozivke te objasnio zašto je otišao iz policije. Više u videoisječku.