Gostujući u večerašnjoj emisiji ‘Točki gledišta’ urednice i voditeljice Marije Njavro na temu izbora u Možemo i okrupnjavanja ljevice ususret superizbornoj 2024. godini, članice Vijeća Možemo, Petra Marčinko (Srđ je Grad) i Igra Šain Kovačević (Nova ljevica) komentirale su moguću koaliciju SDP-a i Možemo o kojoj se naveliko šuška.

Jedna od tema u emisiji je i sporni Zakon o pomorskom dobru protiv kojeg se Možemo bori i kojeg nazivaju zakonom opasnih namjera.

Na pitanje zašto danas na sjednici Gradskog vijeća Srđevci nisu reagirali na prozivke HDZ-a oko teme pomorskog dobra točnije oko optužbi da su pojedini Srđevci uzurpirali pomorsko dobro, vijećnica Petra Marčinko odgovorila je da se takva rasprava nije smjela dogoditi na sjednici s obzirom da nije bilo povezano s točkom koja je bila na gradskom vijeću.

To je bilo jedno korištenje pozicije moći predsjednika Gradskog vijeća da dopušta tu raspravu. To nije prvi put, to se dosta često događalo i mi smo u tom nekakvom srozavanju komunikacije odbili sudjelovati jer niti je to bio dio točke, a tamo su se iznijele teze koje nisu pravno točne. Vi ne možete prozivati građanku s takve vrste pozicije moći kojoj nije utvrđeno da je učinila prekršaj – odgovorila je Marčinko.

Na protupitanje je li članica stranke Srđ je Grad platila korištenje pomorskog dobra, Marčinko je odgovorila

Ja to ne znam, kako bih ja trebala sad odgovoriti na to pitanje. Srđ je Grad nije stranka u postupku. Postoje institucije koje trebaju odraditi svoj posao – odgovorila je Marčinko te pojasnila da u takvu vrstu razmjene komunikacije neće ulaziti jer je to bilo iskorištavanje situacije pozicije moći.

Mi smo s ovim odbijanjem ulaženja u raspravu zaštitili instituciju Gradskog vijeća – poručila je između ostalog Marčinko.

Detaljnije o video isječku.