Nema nikakve manipulacije, sve je otvoreno, sve je transparentno, sve je jasno. Mi u Hrvatskim cestama čvrsto stojimo iza ovog projekta, potpuno smo uvjereni u isplativost u dobrobit i kvalitetu ovog projekta – poručio je predstavnik Hrvatskih cesta Nikša Konjevod u emisiji ‘Točka gledišta’ urednice i voditeljice Marije Njavro na temu sporne trase brze ceste preko Rijeke dubrovačke.

Na pitanje hoće li trasa koja bi trebala proći zaštićenim krajobrazom ugroziti okoliš i stanovnike Rijeke dubrovačke, Konjevod je kazao kako se kroz javnost puno netočnih informacija u posljednje vrijeme plasira.

Čuo sam svoje prethodnike koji su u emisiji razgovarali, oni su na primjer rekli da je ova cesta za tranzit. To apsolutno ne stoji, nije utemeljeno – ustvrdio je Konjevod u emisiji.

Na pitanje voditeljice kako komentira izjavu stranačkog kolege i dubrovačkog gradonačelnika Mata Frankovića koji je nedavno za Dubrovačku televiziju izjavio da se neće graditi ako je 10 tisuća stanovnika Komolca i Mokošice protiv, Konjevod je odgovorio sljedeće.

Gospodin Franković je čini mi se, normalno stao u zaštitu stanovnika grada. Pokušava osjetiti bilo stanovnika i u tom smislu ga razumijem, ali isto tako gospodin Franković je svojevremeno rekao ukoliko projekt zadobije sve potrebne dozvole da će u tom smislu podržati projekt – izjavio je Konjevod.

Detaljnije pogledajte u video isječku.

U prvom dijelu emisije gostovali su član Mosta Ivica Ban i predsjednik Gradskog kotara Komolac Tomo Kristović. Emisiju u cijelosti možete pogledati na youtube kanalu Dubrovačke televizije.