Iz platforme Dubrovnik, naš grad poslali su priopćenje vezano za probleme stanovnika Nuncijate. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Gradonačelnik Franković ovih dana konstantno priča o projektima “iz ladice” i “predizbornih letaka”, ali nikako da javnosti objasni u kojoj ladici je zapeo projekt rekonstrukcije magistrale od mosta dr. Franja Tuđmana do Ilijine Glavice. Znam, sigurno je kriv bivši gradonačelnik Vlahušić jer je ostavio gotovo idejno rješenje kao i elaborat za ocjenu o potrebi procjene utjecaja zahvata za okoliš. Ali ne razumijem zašto, kao i mnogo puta do sada, kao što ste svaki projekt bivšeg gradonačelnika prisvojili kao svoj, i ovaj niste prisvojili i realizirali? Ne bi se gospodin Vlahušić naljutio, dapače vjerojatno bi Vas i pohvalio.

Stoga Vas gospodine Franković pitam – što ste napravili po ovom pitanju? Hoće li se Nuncijata opet naći na Vašem predizbornom letku, jer kako vidimo uredno je uvrštavate u Vaše izvještaje? Prateći Vas kroz medijske nastupe možemo zaključiti da znate da Nuncijata postoji, pa čak i da imate velike planove za nju, jer dobro je to biračko tijelo, kao i branitelji koje tolike godine obmanjujete s tamošnjim zemljištem. Ali znate li Vi gradonačelniče uopće s kojim se problemima stanovnici ovog naselja i stanovnici uz magistralu bore već dugi niz godina?

Već par mjeseci svakodnevno slušamo udaranje građevinskih strojeva koji grade pristupnu cestu koju ama baš niti jedan stanovnik ovoga dijela nije tražio, niti nam je potrebna. A tolike godine naša djeca svakodnevno pretrčavaju magistralu kako bi se ukrcali u autobus i tako sa svojim životima igraju ruski rulet. Stanovnici Nuncijate uvijek su bili skromni u svojim zahtjevima, od početka su tražili samo rješenje tog problema, bilo u vidu pothodnika, pješačkog prijelaza ili nečeg trećeg, svejedno je, kako bi djeca i starije osobe imale siguran prolazak magistrale. Nažalost, Vama je izgleda važnije ugoditi privatnom investitoru izgradnjom pristupne ceste nego spasiti život jednog djeteta.

Gradonačelniče Frankoviću, ovim putem Vas molim da projekt rekonstrukcije magistrale kao i problem stanovnika Nuncijate i dalje ostavite u ladici. Gledajući kako ste do sada rješavali ovaj problem iskreno sumnjam da bi Vaše rješenje bilo dobro po bilo kojeg stanovnika ovog naselja. Stanovnici Nuncijate nisu građani drugoga reda, a sigurnost i život njihove djece je podjednako vrijedna kao i druge djece našeg grada. Ali sve ima svoj rok pa se nadamo da će stanovnici Nuncijate nakon lokalnih izbora ponovno biti ravnopravni građani Dubrovnika, a netko sposobniji voditi naš Grad. – stoji u priopćenju Dubrovnik, naš grad.