Iz Upravnog suda u Splitu odgovorili su na upit Dubrovačke televizije, a vezano za dostavljanje Rješenja o privremenom obustavljanju radova na projektu Lapadske obale. Sud tvrdi kako je gradonačelnik Mato Franković rješenje zaprimio. Njihov odgovor prenosimo u cijelosti.

Navedeno rješenje o privremenoj mjeri je 6. svibnja 2021. otpremljeno svim strankama u sporu, odnosno njihovim opunomoćenicima putem ovlaštenog davatelja poštanskih usluga, ali i 7. svibnja 2021. u 12,45 i 12,46 sati službenom elektroničkom poštom.

Iz potvrda o isporuci koje su zavedene u spis predmeta proizlazi da je stranka Grad Dubrovnik, suprotno javnim navodima i istupima gradonačelnika i zakonskog zastupnika toga grada, 7. svibnja 2021. u 12,45 sati putem službene adrese elektroničke pošte zaprimio navedeno rješenje suda o privremenoj mjeri.

Osim toga, valja napomenuti da je predsjednik ovoga suda, zbog obveze poduzimanja mjera i aktivnosti u cilju sprječavanja epidemije bolesti COVID-19 te u cilju zaštite zdravlja zaposlenika suda, od početka epidemije Covid 19 izdao javnu obavijest o mogućnosti dostave sudskih akata elektroničkim putem, ali i donio niz drugih mjera i odluka kojima je potaknuo elektroničku komunikaciju suda i stranaka te drugih sudionika u postupcima koji se vode pred ovim sudom sukladno preporukama nadležnih institucija. Mjere i odluke u cilju suzbijanja pandemije Covid 19 javno su dostupne putem internetske stranice Upravnog suda u Splitu te otpremljene i elektroničkom poštom svim relevantnim institucijama.

Također valja navesti da je Grad Dubrovnik u drugom predmetu koji se pred ovim sudom vodio vezano za konkretni zahvat u prostoru II. faze tražio od suda putem službene adrese elektroničke pošte da mu se dostavi sudsko pismeno.

Vezano za upit je li Grad Dubrovnik kontaktirao Upravni sud u Splitu po pitanju privremenog obustavljanja radova na projektu rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale, valja vam odgovoriti da iz spisa predmeta poslovni broj UsI-1774/2021 proizlazi da se stranka Grad Dubrovnik u konkretnom upravnom sporu nije pisano obratio sudu do zaključno s jučer zaprimljenom poštom, osim što je gradonačelnik Grada Dubrovnika 7. svibnja 2021. u 13,19 sati podnio pisanu predstavku na rad suda i na rad predsjednika suda.

Navedena predstavka spomenutog gradonačelnika je zavedena u sudsku upravu i povodom nje je formiran spis poslovni broj 9 Su-348/2021. Za taj spis sudske uprave je zadužen zamjenik predsjednika suda Studenko Vuleta, budući da se predstavka odnosi na rad predsjednika suda Silvija Čovića koji je ujedno i uredujući sudac u konkretnom upravnom sporu.