Iz županijskog HDZ-a poslali su priopćenje vezano za aktivnosti njihovog kandidata za župana, Nikole Dobroslavića. Prenosimo ga u cijelosti.

Kandidat koalicije HDZ-HSS-HSLS-HSU-HS Nikola Dobroslavić u obilasku otoka Korčule najavio je daljnja ulaganja u zdravstvo u županiji za što je, kako je naglasio, u proteklim mandatima izdvojeno 200 milijuna kuna.

Investiralo se u domove zdravlja među kojima je i velolučki, ali i u Specijalnu bolnicu Kalos te energetsku obnovu velolučkog Doma za starije. Kalos ima sve predispozicije za razvoj zdravstvenog turizma, a velolučko gospodarstvo, uz turizam, bazira se i na tradiciji ribarstva pa županija podupire projekt izgradnje ribarske luke u Vela Luci.

Infrastrukturni projekti koji su u planovima Dubrovačko-neretvanske županije uključuju obilaznice naselja Vela Luka ali i uređenje zapadnog ulaza u Blato. Uz kandidata za župana Nikolu Dobroslavića na Korčuli su danas i kandidat za zamjenika Joško Cebalo te saborski zastupnik Branko Bačić. Prepoznavajući vezu prirodnog i kulturnog nasljeđa u Dubrovačko – neretvanskoj županiji, u planu je sufinanciranje razvoja arheološkog parka Vela spila, ali i  izgradnja muzeja Olivera Dragojevića.

Kroz Partnersko vijeće za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala u narednom razdoblju dodatno će se poticati svi oblici zapošljavanja, samozapošljavanja i poduzetništva mladih, a županija će, u suradnji s jedinicama lokalne samouprave provoditi aktivnu pronatalitetnu politiku potičući tako mlade obitelji i njihov ostanak na otoku.