Nakon prošlogodišnjeg online izdanja, ovogodišnji međunarodni susret Sabatina okupio je vinogradare i vinare uživo na trodnevnom programu u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije i Hrvatske udruge vinarskih gradova.

U Cavtat su na 31. Sabatinu stigli predstavnici struke, znanosti, proizvođača i dobavljača kako bi na jednom mjestu iskoristili priliku za razmjenu iskustava, ali i za povezivanje, informiranje i nove poslovne kontakte. To najstarije domaće ocjenjivanje vina otvorio je državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Zdravko Tušek koji je najavio novitete za buduće investicije ovog sektora iz domene Vinske omotnice, dok je okupljene ispred Dubrovačko-neretvanske županije pozdravio zamjenik župana Joško Cebalo.

„Posebno mi je zadovoljstvo što vas mogu pozdraviti i zaželjeti vam dobrodošlicu ovdje na krajnjem jugu Hrvatske, u našoj Dubrovačko-neretvanskoj županiji koja je prepoznata kao jedna od najvažnijih vinskih regija naše domovine, kao dom ponajboljih hrvatskih vina, dingača, pošipa i grka i koja se diči brojnim uspješnim vinarima iz svih krajeva, od naših Konavala, ovogodišnjih domaćina, preko poznatih peljeških, korčulanskih, ali i neretvanskih vinara“ – istaknuo je, uz ostalo, u svom obraćanju zamjenik Cebalo.

Dobrodošlicu sudionicima Sabatine 2021. izrazio je i načelnik općine Konavle Božo Lasić, dok je ispred Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i ministrice Tramišak okupljene pozdravio Milivoj Bratinčević i naglasio nastojanja projekta Hrvatskih otočnih proizvoda. Ispred Hrvatske gospodarske komore gostima se obratio i Dragan Kovačević potpredsjednik za poljoprivredu i turizam koji je, uzimajući u obzir cjelokupnu pandemijsku situaciju, apostrofirao zadovoljstvo rezultatima ovogodišnje turističke sezone.
Ovogodišnja Sabatina održava se od 4. do 7. studenog.