Ne stišavaju se reakcije na objavu gradonačelnika Mata Frankovića koji je pozirao u majici s oznakom HOS-a na svom facebook profilu. Njegovu fotografiju preuzeo je nacionalni portal Index i objavio članak  ‘HDZ-ov gradonačelnik Dubrovnika pozirao u majici s ustaškim pozdravom’ u kojem navode kako Frankoviću inače ovo nije prvi put da zagovara HOS-ov grb s ustaškim pozdravom.

Franković je odgovorio na prozivke, a nedugo nakon toga reagirali su i drugi pojedinci iz društvenog i političkog života Dubrovnika.

Odvjetnica Viktorija Knežević na svom facebooku napisala je kako se radi o spinu 2.

-SPIN br. 2
Omiljeni način spiniranja svih hrvatskih političara je kad upadneš u deep shit (pardon my french) kao recimo Mato Franković sa Žarkovicom (gdje svi vide da držiš lojtre mafiji) ili sa Karičarima (gdje da si u kutiju ubacivao sva moguća rješenja od pametnih do glupih, pa onda slučajno izvlačio, ne bi izvukao ovako kao ono što su napravili neki dan) i sa još nekim drugim manje javno poznati temama (rolaju se neke nove aferice iza brda), UDRI po USTAŠAMA i PARTIZANIMA, to uvijek pali.
Nagradno pitanje je:
Da li je Mato Franković zaista toliko GLUP da u mirno subotnje jutro objavi selfie sa obiteljskog imanja na kojem su vidljive oznake HOS-a (ne znam kakve veze imaj HOS sa vađenjem patata ili drugim poljoprivrednim radom) ili je možda samo politički izuzetno prepreden, ima nešto od inteligencije bakterije koja uvijek nađe put kako skrene pažnju sa afera koje je sam proizveo i da preživi?
Ja bih se kladila da je glup samo ako negdje u sebi puca na europsku karijeru jer mu je Bruxelles sa ovim praktički zatvoren, a ako to nije slučaj rekla bi da je on vrlo, vrlo inteligentna bakterija.
Što vi mislite? – napisala je Knežević.

Bivši čelnik SDP-a Jadran Barač preuzeo je Frankovićevu objavljenu fotografiju i kratko napisao ‘Alo e, mi imamo tajno oružje NATO-a, Putine sakrij se’

Selfie Mata Frankovića u majici s oznakom HOS-a vijest dana! Index objavio članak da je pozirao u majici s ustaškim pozdravom. Franković im odgovorio!