Na današnjoj konferenciji za medije na pitanje novinarke Dubrovačke televizije Ivane Pavlić Pavlina hoće li Grad Dubrovnik kao jedan od vlasnika Zračne luke Dubrovnik podržati Viktora Šobera kao novog direktora aerodroma, gradonačelnik Mato Franković dao je potvrdan odgovor.

Istaknuo je kako je Šober čovjek s respektabilnom karijerom.

– On je većinu svoje karijere ostvario u Bruxellesu gdje je obnašao visoko odgovorne dužnosti. Zadovoljstvo nam je da se osoba s takvim životopisom kandidirala za čelno mjesto Zračne luke. Apsolutno ćemo podržati odluku Vlade – kazao je između ostalog Franković, a detaljnije o ovoj temi izvijestit ćemo u Dnevniku od 18.

Podsjetimo na jučerašnjem zatvorenom dijelu 136. sjednice Vlade RH donesen je Zaključak kojim se Skupštini društva Zračna luka Dubrovnik d.o.o. predlaže imenovanje Viktora Šobera za člana Uprave – direktora toga društva temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju.

Inače, vlasnici Zračne luke Dubrovnik su Republika Hrvatska s 55 posto, Dubrovačko-neretvanska županija s 20 posto, Grad Dubrovnik s 10 posto i Općina Konavle s 15 posto.