U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže, a tri su lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježeno je 10 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 507 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 225 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 64 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 18 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 12 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 31 mjeru poduzetu zbog nepropisnog pretjecanja i 35 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je na Lastovu

Najveća koncentracija alkohola od 2,43 g/kg izmjerena je u ranim jutarnjim satima, 11. srpnja, 52-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen prilikom prometne kontrole na Putu sv. Martina.

Vozač je isključen iz prometa i zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja te je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 10 tisuća kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima „B“ kategorije.

Najveća novčana kazna izrečena je u Stonu

Najveća novčana kazna u iznosu od 11.300,00 kuna izrečena je 27-godišnjoj vozačici osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koja je u večernjim satima u srijedu, 7. srpnja, skrivila prometnu nesreću s materijalnom štetom na D-414 kod mjesta Zaton Doli. Vozačica je vozilom upravljala pod utjecajem alkohola od 1,96 g/kg, i osim spomenute novčane kazne izrečena joj je i trogodišnja zabrana upravljanja vozilima B kategorije.