FCW

Iz policijske uprave dubrovačko neretvanske jučer su poslali priopćenje u kojem navode kako je utvrđeno postojanje osnovanje sumnje da su trojica zaposlenika jednog hotelskog trgovačkog društva na području Dubrovnika u dobi od 38, 45 i 54 godine počinili kaznena djela pronevjere, krivotvorenja službene ili poslovne isprave i računalnog krivotvorenja. Navedeni trojac je kako se dalje navodi u policijskom priopćenju tijekom 2017. i 2018. godine po izvršenoj naplati hotelskih usluga, po odlasku gostiju iz objekta smještaja, naknadno, neosnovano u informacijskom sustavu trgovačkog društva umanjivao cijene smještaja te su tako razliku stvarno naplaćenog iznosa i iznosa na računima koje su naknadno ispisivali zadržavali za sebe pribavivši korist od preko 550 tisuća kuna, a sve na štetu imovine trgovačkog društva. Kaznena prijava koja je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu je u redovnoj proceduri – pojasnili su jučer iz policije.

Neslužbeno se doznaje kako je riječ o gospodarskom kriminalu u hotelu Vis koji se nalazi u sklopu nedavno privatiziranih Hotelima Maestral te DDS-ovcu Matku Munitiću koji je jedan od trojice osumnjičenih.

Iz Hotela Maestral na naš upit da se očituju danas o ovome nisu htjeli pretjerano komentirati. Poslali su samo kratko priopćenje u kojem navode sljedeće:

“Hoteli Maestral d.d. nisu primili nikakve službene informacije te s toga ne možemo komentirati ništa od navedenog. U potpunosti podržavamo rad MUP-a i surađujemo s relevantnim službenim tijelima te ćemo u skladu s novim saznanjima reagirati u cilju zaštite imovine i ugleda tvrtke”.

Podsjetimo Matko Munitić je u devetom mjesecu prošle godine ekskluzivno gostovao u emisiji Intervju tjedna Dubrovačke televizije. Tada je između ostalog istaknuo da će priznati krivnju i snositi odgovornost ukoliko se utvrdi da je kriv.

Inače, za gospodarski kriminal neslužbeno se sumnjičilo četvero recepcionera, uključujući i Munitića koji je bio na poziciji šefa recepcije. Sumnjalo se kako su otuđili 250 tisuća kuna i to samo prošle sezone.

Munitić je pak u emisiji prije godinu dana naveo kako je na recepciji radio pošteno i kako se nema čega bojati. Na upit kako je nestalo 250 tisuća kuna, naveo je kako je cifra nevjerojatna.

– Nevjerojatno mi je da može nestati 250 tisuća kuna, a da to nitko ne vidi, da se unatrag premotava i traže neki računi. Na sjednici Nadzornog odbora budem često aktivan, kočim neke stvari za koje mislim kako će naštetiti firmi. Jesam li nešto zaustavio što nekome ne odgovara.Ne bih rekao da mi netko ide namjestiti, ali puno se čudnih situacija dogodilo. Mislim da sam radio ispravno, možda sam falio tehnički, ali otuđiti 250 tisuća kuna, to su bombastične cifre. Iskreno, meni čudne – kazao je tada Munitić za Dubrovačku televiziju.

Komentiraj

FCW