Zbog dva kaznena djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari i krađe novčanika osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Dubrovnik 21-godišnji hrvatski državljanin se sumnjiči za tri kaznena djela. Radi se o dva kaznena djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari i jednom kaznenom djelu krađe.

Naime, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni u noći 24./25. kolovoza ove godine odvezao plovilo koje se nalazilo uredno privezano na vezu u Dubrovniku i koristio plovilo vozeći se po dubrovačkom akvatoriju pri čemu je potrošio oko 130 litara pogonskog goriva, nakon čega je plovilo uredno vratio na vez odakle ga je prvotno uzeo.

Potom je 8. rujna ove godine odvezao drugo plovilo koje se nalazilo uredno privezano na vezu u Dubrovniku. Plovilo su istog dana pronašli policijski službenici Postaje pomorske policije Dubrovnik kod otoka Lopuda kada je utvrđeno da ga je osumnjičeni tamo ostavio nakon što je potrošio svo pogonsko gorivo koje se nalazilo u plovilu, oko 250 litara.

Osim toga, sumnjiči se da je, radeći kao zaposlenik jednog ugostiteljskog objekta na području Dubrovnika, otuđio novčanik jedne od gošći ugostiteljskog objekta koja ga je slučajno zaboravila uzeti sa stola. U novčaniku su se nalazili osobni i bankovni dokumenti i manji novčani iznos.

Osumnjičeni 21-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.