U svega jedan dan ono što je do tada bilo nemoguće, odjednom je postalo moguće. Nakon što su se mediji raspisali o slučaju 19-godišnjaka iz Orebića koji je divljao po Pelješkom mostu BMW-om vozeći u zaustavnom traku unatoč tome što je prošle godine pravomoćno osuđen na tri godine zatvora jer je obijesno vozeći motor u središtu Orebića na pješačkom prijelazu usmrtio 15-godišnjakinju, za slučaj se zainteresirao i predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić, koji je zatražio očitovanje Županijskog suda u Dubrovniku, piše Dalmatinski portal.

Sudac istrage Zoran Čengija, koji je sudac izvršenja suda u Dubrovniku, ali i sudac koji je osudio 19-godišnjaka za prometnu nesreću s fatalnom posljedicom, i to na 3 godine i 10 mjeseci maloljetničkog zatvora, jučer nam je kazao kako je presuda postala pravomoćna krajem prošle godine, ali da nije donio rješenje o upućivanju na služenje zatvorske kazne jer je predmet na Ustavnom sudu po tužbi za narušena ustavna prava u kaznenom postupku.

Reagirao je predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović koji je komentirao kako ustavna tužba ne odgađa izvršenje zatvorske kazne.

Nakon svega, sudac Čengija danas je napisao rješenje kojim upućuje 19-godišnjaka na služenje zatvorske kazne, potvrđeno je Dalmatinskom portalu na dubrovačkom Županijskom sudu.