Foto: arhiva

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osoba teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježene su dvije prometne nesreće.
Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 324 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 106 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 42 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 13 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 15 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.
– Od ostalih prekršaja izdvajamo 23 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 47 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola od 1,73 g/kg izmjerena je u večernjim satima, 27. studenoga, 37-godišnjaku koji je s osobnim vozilom đakovačkih registarskih oznaka zaustavljen prilikom prometne kontrole u naselju Kuna Pelješka.
Vozač je isključen iz prometa i zadržan do prestanka djelovanja alkoholnog sredstva nakon čega je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 10.500,00 kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije, što je ujedno i najveća novčana kazna u proteklom tjednu.