Prema izvješću koje je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture zaprimilo od Središnjice za traganje i spašavanje na moru – MRCC Rijeka, pronađena su tijela tri člana posade talijanskog tegljača “Franco P”, a nastavlja se koordinirana akcija traganja MRCC Rijeka i Roma za preostalo dvoje članova posade.

Podsjetimo, u srijedu oko 21.00 sat, MRCC Rijeka zaprimila je informaciju o potonuću tegljača “Franco P” na crti razgraničenja područja nadležnosti traganja i spašavanja Hrvatske i Italije, nakon čega je pokrenuta zajednička akcija traganja i spašavanja koju predvode MRCC Rijeka i MRCC Roma.

Na tegljaču “Franco P”, koji plovi pod talijanskom zastavom, nalazilo se šest članova posada. Jedan član posade (zapovjednik broda) je spašen, a za njih pet se tragalo te su, kao što je navedeno, tijela tri člana posade pronađena i nastavlja se akcija traganja za preostalo dvoje članova posade.

“Franco P” u teglju je imao pomoćni objekt “AD3”, na kojem se nalazilo 12 osoba, koje nisu bile ugrožene, a akciju zbrinjavanja teglenice preuzeo je MRSC Bari i trenutno se nalazi u vodama pod jurisdikcijom MRCC Rome.

U akciju traganja i spašavanja bili su uključene hrvatska i talijanska obalna straža, Lučka kapetanija Dubrovnik, brod Jadroplova “Split” te pet brodova koji su se nalazili u blizini – jahta “Anna”, teretni brod “Comanche”, tegljač “Paul” te tankeri “Astrea” i “Crown 2”.

Potraga se nastavlja zrakoplovom i brodom Obalne straže Talijanske Republike i brodom “Danče” Lučke kapetanije Dubrovnik. Brod “Omiš” Obalne straže Republike Hrvatske na putu je prema području pretrage.