U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježena je jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, devet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj su četiri osobe teško a trinaest osoba je lakše ozlijeđeno, dok je s materijalnom štetom zabilježeno šest prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 780 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 410 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 63 mjere su poduzete prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 7 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirane su 42 osobe.

Od ostalih prekršaja izdvajamo 81 mjeru poduzetu zbog nepropisnog pretjecanja i 52 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola od 2,12 g/kg izmjerena je 42-godišnjaku koji je zaustavljen prilikom redovne kontrole prometa u večernjim satima u utorak, 30. svibnja, u Korčuli. Vozač, koji je upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka je isključen iz prometa i smješten je u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1320 Eura i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 3 mjeseca. Ovo je ujedno i najveća novčana kazna u proteklom tjednu.