Foto: PixaBay

Sinoć je u sobi za zadržavanje u II. Policijskoj postaji u Splitu preminuo 52-godišnji muškarac, prema kojem su policijski službenici postupali zbog narušavanja javnog reda i mira, piše Slobodnadalmacija.hr

– Prije privođenja u policiju odveden je u bolnicu radi pregleda, nije zadržan na liječenju, te je doveden u službene prostorije za zadržavanje radi otrježnjenja, zbog stanja alkoholiziranosti i potom provođenja istraživanja – kazala nam je Željka Radošević, službenica za informiranje PU splitsko-dalmatinske.

– Policijski službenici su pratili 52-godišnjaka u prostoriji za zadržavanje i uočili da u jednom trenutku nije kontaktan te je pozvana ekipa hitne pomoći, koja je utvrdila njegovu smrt bez tragova ozljeđivanja.

O događaju je obaviještena zamjenica ŽDO-a te je naložen očevid i medicinska obdukcija te je tijelo prevezeno na Odjel patologije.

Očevidom nije utvrđena nasilna smrt – obavijestili su nas iz policije.

Muškarac je bio priveden na Badnjak u jutarnjim satima, jer je ispred prodavaonice na Lovačkom putu u alkoholiziranom stanju narušavao javni red i mir.

Kako neslužbeno doznaje Slobodna dalmacija, riječ je o splitskom beskućniku koji je u posljednje vrijeme boravio na Pazaru.

Građani su upozoravali na njegovo stanje, javljali su se i našoj redakciji, pokušavali mu pomoći, ali nam je više puta iz nekoliko izvora rečeno da je odbijao bilo kakvu pomoć nadležnih udruga.

Više puta je boravio u pritvoru te je dobro poznat policiji. Bez obzira na to, inače nije bio konfliktan, ali nije prihvaćao pomoć – zaključuje se u objavi na portalu Slobodne dalmacije