Gradonačelnik Mato Franković je u ‘Točki gledišta’ komentirao kako će na datum 30.lipnja Grad Dubrovnik biti u minusu 40 milijuna kuna.

-Ne u manjku, nego ćemo naš tekući račun u potpunosti isprazniti. U ovom trenutku pregovaramo s komercijalnim bankama za dizanje kredita kojim bi mogli ispratiti financiranje u nadolazećim razdobljima, dogovaramo se s HBOR-om za mogućnost beskamatnog zajma, a sve kako bi se prošlo kroz ovo teško razdoblje za Grad Dubrovnik i sve njegove građane – kazao je gradonačelnik. Najavio je i oštre mjere.

-Ukoliko se 30.lipnja situacija ne popravi tada ćemo donijeti odluku da će plaće svih službenika, uključujući gradonačelnika, sve pročelnike, sve direktore i svih ostalih iznositi 3500 kuna. U ovom trenutku nema razloga za otpuštanjem u gradskoj upravi, ja ne želim ljude otpuštati, ne želim ih slati na ulicu. Smatram da ako dođe do otpuštanja, da sam radije za to da svi podijelimo odgovornost i da se zajednički svima smanje plaće, da nitko ne ostane bez kruha – kazao je gradonačelnik Franković.