Cijeli grad priča o aferi koja trese Lokrum, a koju je otkrila Dubrovačka televizija. Ne prestaju stizati reakcije oporbenih vijećnika. Nakon Jadrana Barača oglasili su se i Maro Kristić te Dolores Lujić. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Jučer je Dubrovačka televizija odlučila napraviti prilog o samo jednom segmentu poslovanja Javne ustanove Rezervat Lokrum, a koji se odnosi na pitanje gospodarenja otpadom. U prilogu se mogu čuti sve činjenice koje je kolegica Dolores Lujić, između ostalih nepravilnosti iznijela već ranije za govornicom gradskog vijeća prilikom rasprave o izvješću o njihovom radu.

Pritom treba napomenuti da smo već ranije zatražili smjenu ravnatelja Grileca i to kada se gradskim vijećnicima pokušala podvaliti kupnja zgrade ex Lučke kapetanije po cijeni znatno većoj od realne što smo tada spriječili. Također, u raspravi smo tražili smjenu ravnatelja Grileca zbog cijelog niza teških optužbi koje su mu se stavljale na teret u pismu koje je gradonačelniku poslao njegov bivši savjetnik za turizam i član upravnog vijeća Javne ustanove Rezervat Lokrum.

Iako smo bili uvjereni kako će gradonačelnik žurno razriješiti ravnatelja Grileca, on se ipak zauzeo za njega ignoriravši sve optužbe i temeljeći cijelu obranu na tvrdnji da Lokrum lijepo izgleda i da Grilec koji je kod njega bio na ” tankom ledu ” ipak ima ocjenu dovoljan te zbog toga treba ostati ravnatelj do daljnjega.

Trenutno na Lokrumu imamo vrlo sličnu situaciju kao što je ona u Zagrebu. Naime, tamo su gradonačelnik Bandić i poduzetnik Petar Pripuz sjeli na optuženičku klupu zbog iste stvari. Dogovorili su posao prikupljanja otpada pa tek nakon što su ga obavili odradili javnu nabavu. Sada ostaje pitanje uživa li Grilec veću zaštitu institucija od Pripuza i postupaju li institucije u Zagrebu i Dubrovniku jednako?

Ljudski je i kolegijalno ukazati gradonačelniku da može upasti u vrlo tešku situaciju kao što smo to napravili i kod slučaja “Okrajak” ukoliko žurno ne smijeni ravnatelja Grileca i time pokaže da je doveden u zabludu u svezi počinjenja kaznenog djela –navode vijećnici.