Nakon priloga Dubrovačke televizije o negodovanju stanovnika Mokošice zbog naplate kazni za parkiranje u tom najvećem gradskom naselju, gradonačelnik Mato Franković putem svog facebook profila poručio je kako stanovnicima Mokošice ne treba naplaćivati kazne dok se problem parkinga ne riješi. Na ovu gradonačelnikovu poruku jučer je reagirao čelnik SDP-a Jadran Barač. Evo što je poručio na svom facebook profilu.

Građani Mokošice zaista nemaju dovoljno parking mjesta, ali po tome nisu iznimka u odnosu na mnoge građane u ostalim četvrtima grada Dubrovnika.

Naime, Gradonačelnik izjavom u javnom prostoru “da stanovnicima Mokošice ne treba naplaćivati kazne dok se problem parkinga ne riješi.”, ruši pravnu državu i ujedno privatizira policiju (policija odmah usvaja njegove instrukcije).

Je li policija privatizirana od HDZ-a pa radi po nalogu lokalne vlasti i ujedno ignorira zakone RH? Znači li to da se u Mokošici može svojim nemarnim parkiranjem zagraditi susjeda ili, još gore, blokirati cijelu prometnicu pa proći nekažnjeno? Izjava je u najmanju ruku skandalozna jer ujedno znači poziv građanima da čine prekršaje s obzirom da zakoni RH očito ne vrijede jednako za sve u Dubrovniku.

Građanima treba izlaziti u susret, budući su Gruž, Zlatni potok i Montovjerna u identičnoj situaciji, ali ovo su vrlo opasne i nepromišljene izjave… poručio je