Popularni zagrebački Beef Shop otvorio je svoja vrata i u Dubrovniku na adresi Iva Vojnovića 71. Beef Shop je prvi boutique mesa u Hrvatskoj koji svim ljubiteljima kvalitetnog junećeg mesa nudi visoku kvalitetu uz povoljne cijene. O samom konceptu i ponudi mesa porazgovarali smo s vlasnikom brenda; Šibenčaninom Mišom Pešićem koji nam je otkrio kako je došao na ideju o meat boutique i o samoj ponudi.

Mišo Pešić, rođeni Šibenčanin, u svojim ranim dvadesetima odlučio se preseliti u Nizozemsku gdje se bavio ugostiteljstvom i stekao dobra iskustva o hrani i samoj pripremi i obradi mesa. Po svom povratku u Hrvatsku 2013. godine shvatio je da u Hrvatskoj nema odležanog i fermentiranog mesa vrhunske kvalitete i tako se rodila ideja da pokrene ne klasičnu mesnicu , nego boutique , i da predstavi našim ljudima meso vrhunske kvalitete koje dolazi iz najvažnijih zemalja svijeta. Beef Shop tako u svojoj ponudi  ima steakove iz Japana , Argentina , Brazila, Urugvaja , Sjeverna Amerike , Novog Zelanda , Australije i Europe.

U našim dućanima prodajemo skoro pa sve katove mesa. Prodajemo govedinu, janjetinu iz Novog Zelanda od Maori Indijanaca, svinjetinu i teletinu. Prodajemo Wagyu, Black Angus, Simmenatal  i Rubia Gallega, i to sve premium kvalitete.“ – istaknuo je Pešić.

Sve meso u ponudi je fermentirano a razlikuje se wet aged i dry aged meso.

Wet aged odležavamo minimalno 21 do 28 dana, dok dry aged odležavamo 28 do 40 dana. Kod mokrog odležavanja meso dobiva samo na mekoći , a kod suhog odležavanja u mesu se razvijaju note ukusa gdje se s tim dobiva umami efekt.

Meso je također porcionirano u raznim gramažama i individualno po komadu pakirano čime se olakšava rad u restoranima a i u kući.

Kod pripreme mesa je najvažnije da se meso dobro temperira i da se napravi dobar žar te da se prilikom pečenja naglo zatvore pore kod mesa i da se stvori korica sa svih strana .Najvažnije je da sačuvamo sokove koje meso hrani.“ – otkrio nam je Pešić.

Kad je meso ispečeno onda se ono kao takvo odmah ne reže, nego se mora prije rezanja par minuta odmoriti da bi sačuvali sokove u mesu. I onda se  meso začinjava s paprom i soli.

Istaknuo je kako u Hrvatskoj bez daljnjega ima kvalitetnog mesa koje se može mjeriti na svjetskoj razini. Samo ga nema u velikim količinama. Iz Beef Shopa su čak uspjeli proizvesti i Hrvatski Wagyu Kobe Style steak.

Beef Shop u svojoj ponudi ima i sve što vam je potrebno za pripremu vrhunskog roštilja: od bezdimnog ugljena, različitih marinada, umaka, začina i vrhunskih ulja pa sve do tava i roštilja s pomoću kojih se umijeće roštiljanja dovodi do savršenstva.

Beef Shop želi zadovoljiti sve svoje klijente pa se uskoro u ponudi mogu očekivati i proizvodi s okusom mesa napravljeni od biljnih sastojaka za vegane i vegetarijance.

Posjetite novootvoreni Beef Shop na adresi Iva Vojnovića 71 i isprobajte najbolje što meso nudi.

 

 

 

 

 

 

Sponzorirani sadržaj