Prvog lipnja i to s više od pola godine zakašnjenja Sanitat je krenuo u opskrbu povijesne jezgre grada, ali sa samo jednim elektrovučnim vozilom. Istovremeno, privatni karićari su nastavili raditi posao opskrbe. Na temu svojevrsnog sukoba gradonačelnika Mata Frankovića i bivših koncesionara zbog pretovara koji traje već godinu dana u ‘Točki gledišta’ urednice i voditeljice Marije Njavro gostovali su nekadašnji koncesionar Božo Pulić i pravni zastupnik bivših koncesionara, Bojan Lujak.

Bivši koncesionar Božo Pulić dosta otvoreno o cijeloj situaciji oko ukidanja pretovarne zone u studiju.

Nama su ukinuli dvije firme, uništili nas – rekao je Pulić. Na pitanje hoće li reći da je Grad uništio privatnike, Pulić je odgovorio potvrdno.

Naravno. Nego tko? Nije moj ćaća pokojni došao uništiti, nego on nas je uništio (op.a. Mato Franković) i mene i mog kolega Žarka, odnosno kolegicu Dubravku. A Dubravka mu je bila profesorica, predavala u školi tri godine na ekonomiji i tako dalje, ali nećemo ulaziti u privatne stvari– istaknuo je Pulić pa se osvrnuo na vozila usporedivši svoja s ovim jedinim elektrovučnim vozilom kojeg je Sanitat nabavio.

Jako puno sredstava sam ja uložio u ta vozila. U mene nisu vozila kao što su oni doveli ova vozila gore. Ovo je jedan čovjek u Sesvetama u garaži gore radio. Pogledaj na što sliči vozilo. Pa ja ne bi držao kokošinjac, ne bi kokoši u Konavlima u ono stavio. Niti ima vrata niti ima išta, a mi smo uzimali vozila iz Njemačke, originalne – komentirao je Pulić.

Što je još rekao pogledajte u video isječku.

Emisiju u cijelosti možete pogledati na službenom youtube kanalu Dubrovačke televizije.