Sjednica Gradskog vijeća tek je započela, a već se zahuktalo na raspravi o dnevnom redu u cjelini. SDP-ov Jadran Barač burno je reagirao na prijedlog HDZ-ovog Blaža Peza o micanju vijećničkih pitanja.

-Krajnje neprimjereno je da se na ovaj način  nakon mjesec i pol dana oduzima pravo vijećničkih pitanja. To je bezobrazno i agresivno i radi se o ušutkavanju ljudi. Vijećnička pitanja su potrebna više nego ikad u povijesti ove države. Ako gospoda iz HDZ-a nema pitanja slobodno se mogu izuzeti, neka nitko ne izlazi na replike. Ali ustavno pravo  postaviti pitanje gradskoj vlasti se ne smije oduzimati. Sramite se – poručio je Barač revoltirano.

-Kolega Barač oduzeo sam vam riječ. Isključit ću vas sa sjednice. Kolega Barač ovo nije cirkus koristite lijepu terminologiju. Kolega Barač nemojte da u 5 minuti  imate crveni karton. Prestanite koristiti takvu terminologiju- vikao je predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica.

Isti metar vrijedi za sve – zaključio je Potrebica.

Mostov Maro Kristić dao je podršku Baraču.

-Ne bih se složio da je prijedlog kolege Peze utemeljen. Vjerujem da je velik dio građana zabrinut i smatram da bi trebali raspravljati o vijećničkim pitanjima – poručio je Kristić.

Nikša Selmani poručio je kako je institucija vijećničkih pitanja vrlo  važna.

-Vijećničko pitanje nije samo predmet rasprave nego je ono i dio mog dokaznog materijala kojeg ću pokazati građanima – kazao je Selmani.

Većinom je Pezov prijedlog usvojen.