Naša dubrovačka biskupija bogatija je za trinaest mladih koji su završili opću specijalizaciju animatora te tako stekli znanja i vještine za animiranje svojih vršnjaka u različitim programima na svojim župama ili susretima na razini biskupije. Nakon jedne godine pauze zbog pandemije, sedma opća specijalizacija animatora Dubrovačke biskupije održana je u Biskupijskom sjemeništu u Dubrovniku od 2. do 8. siječnja, a na njoj su sudjelovali ne samo kandidati za animatore iz Dubrovačke biskupije nego i kandidati iz Bjelovarsko-križevačke i Varaždinske biskupije koji su već ranije završili jednogodišnju temeljnu formaciju animatora te su pokazali želju da nastave ići tim putem.

Na kraju misnog slavlja u kapelici dubrovačkog sjemeništa predvoditelj don Zoran Grgić, povjerenik za mlade Bjelovarsko-križevačke biskupije, podijelio je certifikate o završenoj specijalizaciji. Za Dubrovačku biskupiju certifikate su dobili: Andrea Raguž, Bartul Barišić, Petra Marčinko, Marija Magdalena Vučičević, Marijan Radović, Petra Batina, Josipa Radivojević, Anđelko Vukoja, Mateo Tomašević, Ivan Alamat, Mia Mudrinić, Rafaela Marković i Paula Miloslavić. Uz dubrovačke animatore certifikate je dobilo i četvero mladih iz Bjelovarsko-križevačke biskupije: Ana Kopilović, Vanna Ćetković, Luka Soviček i Ilijana Novak te šestero mladih iz Varaždinske biskupije: Lucija Lukačić, Melani Košić, Martina Klarić, Andrija Havaić, Teodora Hublin i Željka Bencek.

Predvoditelj misnog slavlja Grgić u propovijedi se osvrnuo na evanđelje dana te je stavio naglasak na ono što Isus mladima kroz evanđeoske riječi i danas poručuje, a to je: “podajte im vi jesti”. Tu misao povezao je sa zajedništvom animatora koje su do sada doživjeli kroz hod sa Isusom: hod ozdravljenja, oduševljenja i slavljenje Boga. To je prikaz animatorskog života i onoga što oni trebaju ponijeti sa sobom sa specijalizacije. Na putu ozdravljenja naglasak trebaju staviti na to da otvaraju oči prema onim stvarima koje su im sužavale pogled te da su oni pozvani poput Isusa ne gledati na svoju “glad” nego na “glad” mnoštva, poručio im je povjerenik Grgić.