Dubrovčani službeno ostaju bez više od 150 parkirnih mjesta u Radeljeviću!

Podsjetimo, u javnom je prostoru krajem kolovoza ove godine odjeknula vijest da je Lovorko Milošević kupio Radeljević. Dubrovački poduzetnik, inače poznatiji kao bivši vlasnik Pema, uz prethodnu kupnju nekadašnje Remize, postao je i vlasnik bivše tvornice ulja Radeljević i tako u svoje vlasništvo upisao čak 24 tisuće kvadrata u Gružu.

Ideja je za prenamjenu tog prostora bilo nekoliko, no ni jedna se do danas nije realizirala. Prostor zjapi prazan i srušen, a pitanje se u svibnju povelo i na gradskom vijeću koje je započelo s izradom izmjene i dopune Urbanističkog plana cijelog područja.

(VIDEO) LOVORKO MILOŠEVIĆ KUPIO RADELJEVIĆ! Pero Vićan mu čestitao, Đuro Capor i dalje sumnja na pogodovanje

Ipak, samo dan nakon što je dubrovački poduzetnik Lovorko Milošević potvrdio kako je nakon Remize kupio i prostor Radeljevića razgovarali smo s direktoricom Sanitata Klaudiom Barčot. Pitali smo je između ostalog što će biti sa 150 parkirnih mjesta na tom području. Tada je otkrila kako su ponudili suradnju Miloševiću, no kako sve ovisi o njegovim poslovnim planovima.

(VIDEO) ŠTO ĆE BITI S PARKINGOM? Direktorica Sanitata Klaudia Barčot novom vlasniku Radeljevića ponudila nastavak suradnje

U međuvremenu, došlo je do dogovora Miloševića s upravom Sanitata i parking na Radeljeviću ostao na raspolaganju građanima do kraja studenog s istim uvjetima kao do tada. Nakon toga, dogovoreno je se ide u nove pregovore.

(VIDEO) DOZNAJEMO! Postignut dogovor! Parking na Radeljeviću ostaje u zakupu Sanitata do kraja studenog

Unatoč nadi da će se sve završiti pozitivno po građane i da Grad neće ostati bez parkirnih mjesta koja u Dubrovniku vrijede suho zlato, Milošević je ipak odlučio izbaciti Sanitat i dubrovčane ostaviti bez nekoliko stotina mesta u poslovnoj zoni Dubrovnik. Sve su kratko javili iz uprave Sanitata.

“Poštovane sugrađanke i sugrađani, ovim putem vas obavještavamo da istekom Ugovora o zakupu s danom 30.11.2022. godine, više neće biti omogućeno parkiranje na prostoru ex. tvornice Radeljević. Zahvaljujemo na razumijevanju.”