U organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika, predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Beču i Veleposlanstva Republike Hrvatske u Austriji, u ponedjeljak 27. ožujka, održana je večer Dubrovnika u Beču uz prezentaciju turističke ponude Grada te nastup folklornog ansambla Linđo.

Prezentaciji Dubrovnika u Beču nazočilo je 60-ak predstavnika austrijskih turističkih agencija i medija. Branimir Tončinić, direktor predstavništva HTZ-a u Austriji održao je uvodnu riječ, a Silvio Kus, opunomoćeni ministar, nazočan kao izaslanik veleposlanika istaknuo je važnost ulaska Hrvatske u Schengen, prvenstveno zbog turizma. Izrazio je svoje zadovoljstvo boljom povezanošću Dubrovnika s ostatkom Hrvatske zbog Pelješkog mosta, a samim time i boljom povezanošću s Austrijom. Ravnatelj Folklornog ansambla Linđo, Vlaho Kljunak upoznao je nazočne s tradicijom i djelovanjem ansambla.
Sandra Milovčević, Voditeljica Odjela za komunikacijske taktike Turističke zajednice grada Dubrovnika, održala je prezentaciju Dubrovnika te nazočnim agentima i predstavnicima medija predstavila Grad i bogatu kulturno – povijesnu baštinu kao i turističke kapacitete i brojna događanja tijekom čitave godine. Dubrovnik i Beč povezani su tijekom sezone trima avio kompanijama: Austrian Airlines, Ryanair i Wizz Air s ukupno 399 letova, a novootvoreni Pelješki most zasigurno doprinosi lakšem dolasku austrijskih turista u Dubrovnik. Tijekom 2022. godine Dubrovnik je posjetilo 17.640 austrijskih turista, koji su ostvarili 57.001 noćenja. Na prezentaciji je upriličena i nagradna igra, na kojoj je četiri noćenja u Hotelu Lero 4* u Dubrovniku osvojila austrijska novinarka Gudrun Krinzinger.

Vrhunac večeri Dubrovnika u Beču bio je nastup Folklornog ansambla Linđo u Akzent teatru, koji je u okviru svoje turneje u Austriji predstavio novi program s kojim će nastupati tijekom ove ljetne sezone. U suradnji s Hrvatskim centrom u Beču, gost Linđovog nastupa bio je Ansambl Kolo Slavuj. Brojna publika u austrijskom glavnom gradu imala je priliku uživati u bogatom repertoaru plesova i napjeva iz cijele Hrvatske.