Na devetoj sjednici Gradskog vijeća, tijekom prve točke – vijećničkih pitanja, vijećnik HDZ-a Ivan Maslać pitao je i za izdavanje građevinskih dozvola odnosno gdje je zapelo s izdavanjem brojnih građevinskih dozvola koje su na čekanju.

Gradonačelnik Mato Franković kazao je kako ni on nije zadovoljan jer se otprilike mjesečno tek 25 građevinskih dozvola izda.

-Jedno vrijeme se govorilo da ja zaustavljam građevinske radove. Možda su se tim što su govorili  zamaglile očale pa nisu dobro vidjeli. Ja se s tim ne bavim. Moj dio posla je sagledavanje cjelokupne slike. Da imamo problem u upravnom odjelu imamo. Radimo li sve brzo i sukladno zakonu ne radimo. To treba promijeniti i o tome ćemo razgovarati –  kako unaprijediti sustav. Moraju biti pravila jednaka za sve. Uz to to ne znači da ćemo odčepiti špinu i devastirati grad. Nikad se ne smije dogoditi zgrada na Pločama koja nema struje –  to je sumrak struke. Nema zakonske osnove kako ja mogu djelovati na čoovjeka da to izda. To se ne smije događati, ali se vidjelo da je naš Upravni odjel po pitanju zgrade ispod Vila Palme koja je trebala biti devastacija na entu donosio ispravnu odluku – kazao je Franković te dodao kako će se sve riješiti jer oni rade na reorganizaciji i kadrovskom preustroju.