U velikoj gradskoj vijećnici dodijeljeni su ključevi i ugovori sugrađanima koji su, nakon drugog provedenog javnog poziva, ostvarili pravo na najam POS stana u vlasništvu Grada Dubrovnika za mlade i mlade obitelji u Mokošici.

Ključeve im je uručio dubrovački gradonačelnik Mato Franković koji je istaknuo kako mu je drago da svjedoči završnom činu dodjele stanova.

– Grad Dubrovnik je prva Grad u RH koji je osmislio model stanogradnje, proveo ga od početka do kraja i danas dolazimo do ovoga. Prije mjesec dana je započela jedna kampanja gdje bi se država trebala aktivno uključiti u izradu modela kako bi gradovi poticali demografiju, osiguravali stanove kroz model najma. Sve to je Grad napravio prije više od dvije godine. Osmislio kriterije, proveo najtransparentniji mogući postupak i ni jedna osoba, nitko vas neće moći prozvati da ste dobili nešto jer nekoga poznate nego jer zaslužujete. Sve je bilo javno transparentno i otvoreno i na to sam ponosan. Prvotno je dodijeljeno 17 stanova, danas ćemo uručiti 27 ključeva. Bitno je da nastavimo ovaj projekt, očekujemo vrlo skoro sastanak s ministrima po pitanju nastavka izgradnje dubrovačke stanogradnje, imamo projekt s 50 stanova. Kupili smo iznimno veliko zemljište na Pobrežju. istaknuo je gradonačelnik Franković.

Čestitao je svima i uručio ključeve.

Više detalja u Dnevniku Dubrovačke televizije u 18 sati.