Šahovski klub Dubrovnik imao je uspješan vikend šahovskih aktivnosti. U subotu je održan brzopotezni turnir u klupskim prostorijama. Igralo se sedam kola, tempo 10 + 0, a na kraju su po 5.5 bodova osvojili i Filip Car i Neven Vlahov i Tomislav Musić, tako da su dodatni kriteriji odlučivali o redoslijedu i nagradama. Pobjeda je pripala novom članu ŠK Dubrovnik, 18-godišnjem MK Filipu Caru, drugo mjesto zauzeo je Neven Vlahov, a treće Tomislav Musić – čestitke pobjednicima!
U nedjelju je odigran ekipni županijski kup u šahu za 2024. godinu. Nastupili su ŠK Metković, ŠK Ploče, ŠK Vela Luka i ŠK Dubrovnik, a igralo se Bergerovim sustavom (svatko sa svakim), tempo 30+30.
‘’Izvrstan nastup naše ekipe – pobijedili smo svoje protivnike u sva tri susreta i osvojili kup za 2024. Također, ovom smo pobjedom stekli i pravo nastupa na finalu državnog kupa, nadamo se da će nam financije dopustiti nastup i na tom važnom natjecanju.’’

Sljedeći vikend započinje polufinale za Prvenstvo grada 2024. Zainteresirani mogu saznati više informacija na web stranici Kluba skdubrovnik.hr.