“Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sudjelovao je na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Neum u Bosni i Hercegovini, povodom obilježavanja Dana Općine Neum i blagdana općinske nebeske zaštitnice Gospe od Zdravlja”, piše na službenoj stranici Grada Dubrovnika tj. OVDJE. Ne bi tu bilo ništa čudno da nije prije manje od dva mjeseca upravo načelnik općine Neum Dragan Jurković u emisiji Dubrovačke televizije Jedan na jedan rekao kako se s dubrovačkim gradonačelnikom dosad zapravo sastao samo jednom te kako se nada da će tih sastanaka biti još.

“Imamo dobre kontakte i nadam se da ćemo to kroz projekte pospješiti i da ćemo imati bolju suradnju. Na jednom smo sastanku bili s gradonačelnikom Frankovićem. Mi smo vezani za općine koje su tik uz Neum i imamo s njima par projekata. Ima potencijal s Dubrovnikom i radit ćemo na tome”, rekao je tada Jurković o čemu smo izvještavali OVDJE. 

Što je to točno potaknulo gradonačelnika da odjednom posjeti Neum baš na dan te općine, možemo samo nagađati, no zanimljivo je da dosad, a ovo mu je već drugi mandat, to nikad nije činio. Vidi se to i po tome što službenih izvještaja o tome nema ni na službenoj internetskoj stranici Grada, osim ovog posljednjeg.

Je li gradonačelnik vjerni pratitelj Dubrovačke televizije i je li baš tu čuo kako načelnik općine Neum Dragan Jurković priželjkuje bolju suradnju s Dubrovnikom pitanja su na koja samo Mato Franković može dati odgovore.