Stanari ulice Andrije Hebranga popularne Karingtonke organiziraju konferenciju za medije u utorak s početkom u 9:30, zbog kako najavljuju u pozivu planirane izgradnje megalomanske zgrade i mogućeg gubitka važnih 200-tinjak parkirnih mjesta za građane Gruža (Šipčina).
Naime, investitor, uz potporu Grada, na ovom mjestu planira izgraditi građevinu enormnih tlocrtnih dimenzija 93.55 m x 10 m. Zgrada podrazumijeva podrum, prizemlje i četiri etaže.
Na ovom drugom najvećem otvorenom parkingu u gradu, već više od 20 godina, uz naplatu parkinga, parkiraju građani ulica: A.Hebranga, Hodiljske, Trnovičke, Viške, Ulice Franca Prešerna, Topolske, Od Gaja, Podgorske, Sreserske, Ulice Silvija Strahimira Kranjčevića itd. – drugim riječima cijele Šipčine i velik dio Gornjeg Konala, od La Lune do Šumice – ističu stanari te dodaju.
Godine 1992., kada smo uselili u zgradu danas poznatu kao Karingtonka, od strane Grada bilo je obećano da će se riješiti parking za stanare koji su te stanove dobili (i otkupili), među kojima je 19 obitelji poginulih branitelja, 10 RVI (ratni zapovjednici, vojni i policijski), i jedan stan grada Dubrovnika. Kako tada, tako i sada od nadležnih smo izigrani.
Po saznanju kako je investitor u postupku izdavanja lokacijske dozvole obratili smo se na više instanci, pa tako i gradonačelniku Matu Frankoviću kako bi zaštitili naše građanske interese. Na prvom sastanku s gradonačelnikom dogovoren je i idući sastanak kako bi se za građane Gruža pronašlo adekvatno rješenje. Do njega nikad nije došlo, usprkos našim opetovanim upitima, a u međuvremenu je investitoru izdana lokacijska dozvola za gradnju zgrade – otkrivaju predstavnici stanara u pozivu te navode kako bi se planiranom izgradnjom ove zgrade trajno  izgubila mogućnost parkiranja za oko dvjestotinjak osobnih vozila ovog dijela grada koji su ionako slabo povezani javim prijevozom čineći ih tako velikim problemom Dubrovnika koji je odavno ozbiljno siromašan javnim parkingom.

Zato se pitamo – Gdje se konačno podvlači crta privatnom interesu, i misli li itko na javni? Respect the City? Da, ali prije svega – Respect the people.O poduzetnim koracima stanara, ignoranciji Grada Dubrovnika i borbi za javni interes građana Gruža detaljno ćemo vas izvijestiti u utorak na konferenciji za medije – poručuju stanari.