FCW

Gostujući u emisiji ‘Točka gledišta’ Dubrovačke televizije, gradonačelnik Mato Franković najavio je kako će predstaviti mjere pomoći  gospodarstvu, ali i malim ljudima koji su ostali bez plaće i koji nemaju za podstanarstvo.

Franković je ekskluzivno za Dubrovačku televiziju najavio kako će svima koji su ostali bez posla u ovoj situaciji osigurati ezgistencijalno pitanje kroz mjesečni novac tako da mogu kupiti osnovne potrepštine, ali isto tako novac da mogu platiti svoj podstanarski stan.

Na pitanje kako to misli osigurati Franković je kazao kako je odluka već pripremljena.

– Uskoro će ići kao prijedlog Gradskom vijeću. Dakle svim socijalno ugroženim skupinama po obitelji će se isplaćivati 3000 kuna mjesečno. Ukoliko su navedene obitelji uz to i podstanari, za podstanarstvo će se isplaćivati još dodatnih 1500 kuna mjesečno, a navedenim obiteljima sukladno njihovom socijalnom statusu će se opraštati plaćanje i vode i komunalnih usluga, komunalne naknade te svih ostalih pristojbi koje ima Grad Dubrovnik. Dakle to je direktna mjera prema onim najugroženijima koji su ostali bez svega – kazao je gradonačelnik pohvalivši na kraju i mjeru Vlade kojom se osigurava minimalac svima čije su tvrtke direktno pogođene koronavirusom. Smatra kako je to velika stvar za ljude pogotovo za gospodarstvenike.

 

 

Komentiraj

FCW