Na jutrošnjoj konferenciji za medije povodom potpisivanja ugovora s privatnim vrtićima, novinarka Dubrovačke televizije pitala je gradonačelnika o planovima za ulicu Miljenka Bratoša nakon što se završe radovi na Lapadskoj obali. Naime, riječ je o ulici koja je sada jednosmjerna, a ukoliko postane dvosmjerna, izgubit će se parkirališna mjesta.

“Mi sada radimo analizu prometnih rješenja ulice Miljenka Bratoša. Već smo izradili prometno rješenje za Batalu. Na Batali ćemo izraditi kružni tok, a sad smo ugovorili s prometnim fakultetom da se utvrdi je li oportuno ulicu Miljenka Bratoša napraviti dvosmjernom. Već sada neke analize pokazuju da to baš i nije oportuno, ali do kraja ne mogu sad reći dok ne dobijem jasnu studiju vezano za navedeno”, rekao je Franković te dodao kako je sigurno cilj da Lapadska obala prometno rastereti taj dio grada.

Na novinarsko pitanje hoće li se, ukoliko ulica postane dvosmjerna i izgube se parkirna mjesta, napraviti nova na nekog drugoj lokaciji, gradonačelnik je rekao da hoće. “Sve te segmente stavljamo na papir da vidimo kako ćemo što napraviti. Ne donosimo odluke napamet i preko noći nego idemo korak po korak i prema našim analizama se pokazalo da na Batali ovakvo prometno rješenje kakvo je sad postaje problematično kad Lapadska obala postane dvosmjerna i zato je odlučeno da se tamo napravi kružni tok”, istaknuo je gradonačelnik te dodao kako su u planu i radovi na oborinskoj odvodnji od ulice Iva Vojnovića preko Čokolina do Batale.