Prosvjed u Čistoći dolazi u trenutku kad u ovoj gradskoj tvrtki sjedi ne jedan, već čak dva direktora ili kako su to naveli na stranicama Grada Dubrovnika dva člana uprave – Marko Iveković i Tomislav Tabak.

Radnici su nezadovoljni odnosom direktora prema njima. Do direktora ne mogu ni naši novinari jer obojica se izbjegavaju javiti na telefon.

Podsjetit ćemo da je direktor broj 1 Marko Iveković na poziciju čelne osobe Čistoće imenovan u lipnju 2017. godine. Prije njega tu funkciju obnašala je Nataša Gabričević, a prije nje Pero Kaciga. U rujnu prošle godine Ivekoviću se na čelnoj poziciji pridružuje i direktor broj 2 Tomislav Tabak. On se prebacio s direktorskog mjesta u Sanitatu gdje ga je zamijenila Klaudija Barčot na direktorsko mjesto u Čistoći, zahvaljujući upravo političkoj liniji. S njim je otputovao i službeni automobil.

Funkciju njihovog zamjenika pak obnaša MOSTOV gradski vijećnik Maro Kristić. On je na tu poziciju također došao političkim putem.

Kako Nadzorni odbor Čistoće gleda na najavljeni prosvjed i lošu situaciju pokušali smo doznati od predsjednika Nadzornog odbora ove gradske tvrtke, Srđana Margaretića no i on je, baš kao i direktori bio nedostupan. U Nadzornom odboru Čistoće uz Margaretića kao predsjednika još sjede i članovi Ivan Majstorović, Mario Radić te predsjednik DUSTRA-e Željko Raguž.  Imenovani su krajem kolovoza prošle godine.

Obojica direktora Čistoće izbjegavaju radnike. Tajnica im poklapa slušalicu.

(VIDEO) GRAĐANI O PROSVJEDU ČISTOĆE “Podržavam radnike, jer znam na kojim mjestima šefovi piju kavu”