Dubrovački portal u posjedu je ekskluzivne snimke prometne nesreće koja se dogodila na Mostu dr. Franja Tuđmana 10. veljače u noćnim satima.

Kako neslužbeno doznajemo od našeg izvora, dva osobna vozila su se utrkivala iz smjera Nuncijate te udarila u automobil koji je poštivajući sve prometne propise vozio s mosta te se jednostavno ni kriv ni dužan našao u krivo vrijeme na krivom mjestu.

Mladi vozači koji su se utrkivali su relativno nedavno napunili 18 godina, dok vozač koji je nastradao ima 42-godine. Njegov automobil doslovce je bio smrskan.

U ovoj prometnoj nesreći teže ozlijede zadobio je 42-godišnji vozač i 17-godišnji putnik iz prvog vozila. Kako neslužbeno doznajemo svi sudionici ove prometne nesreće su otpušteni iz dubrovačke Opće bolnice, a u tijeku je istraga policije.

Koliko je proš’o preko Nuncijate, ne bi ga ni Radar uhvatio – samo je jedan od komentara stanovnika Nuncijate na Facebooku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Službeno priopćenje policije

Noćas, oko 00,45 sati na Mostu dr. Franja Tuđmana došlo je do teške prometne nesreće u kojoj su sudjelovala tri osobna vozila i koja je za posljedicu imala dvije teško ozlijeđene osobe, potvrdila je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska u priopćenju z ajavnost.

Do prometne nesreće je došlo kada je 19-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krečući se sjevernom kolničkom trakom državne ceste D-8, iz smjera istoka u smjeru zapada, izlaskom iz zavoja na raskrižju državnih cesta D-8 i D-420, izgubio nadzor nad vozilom i prešao u južnu kolničku traku gdje je došlo do sudara njegovog vozila i prednjeg dijela osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koje se kretalo navedenom kolničkom trakom iz suprotnog smjera, a kojim je upravljao 42-godišnjak.

Od udara se vozilo kojim je upravljao 42-godišnjak odbilo i prešlo na sjevernu kolničku traku gdje je u isto udarilo još jedno vozilo dubrovačkih registarskih oznaka koje se u tom trenutku kretalo sjevernom kolničkom trakom, a kojim je upravljao 21-godišnjak.

U ovoj prometnoj nesreći teže ozlijede zadobio je 42-godišnji vozač i 17-godišnji putnik iz prvog spomenutog vozila.

Alkotestiranjem je utvrđeno da nitko od vozača nije bio pod utjecajem alkohola.

Za vrijeme trajanja očevida promet je na tom dijelu ceste bio u potpunosti zatvoren do 4,30 sati.