Iz Instituta IGH poslali su ispravak netočnih navoda izrečenih od strane gradonačelnika Mata Frankovića u emisiji Dnevnik Dubrovačke Televizije emitirane 16.09.2023. povodom završetka javne rasprave studije utjecaja na okoliš za projekt buduće brze ceste. Njihov demanti prenosimo u cijelosti.

Ovim putem želimo ukazati na netočnost informacija navedenih/izrečenih od strane gosp. Mata Frankovića u emisiji Dnevnik Dubrovačke televizije emitirane 16.09.2023 povodom završetka javne rasprave Studije o utjecaju na okoliš buduće brze ceste.

Institut IGH, d.d. nije član tima za izradu Studije  utjecaja na okoliš predmetne brze ceste, ali je 2019. godine izradio Studiju izvedivosti. Na upit Hrvatskih cesta d.o.o., sudjelovali smo na javnom izlaganju Studije utjecaja na okoliš predmetne brze ceste kao i na Zboru građana u Rijeci dubrovačkoj i javnom predstavljanu Studije u Župi dubrovačkoj, tijekom javne rasprave, kako bi građani Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije imali mogućnost razgovora sa našim stručnjacima i dobili stručnu podršku i potporu.

Tijekom izrade Studije izvedivosti nismo primili pitanja ureda gradonačelnika.
Pitanja postavljena na javnom izlaganju Studije o utjecaja na okoliš predmetne brze ceste su odgovorena. Sva dodatna otvorena pitanja će biti odgovorena kroz proceduru iste – poručili su iz IGH.